Kwartaal Kennisdeling Datascience

6 september 2022

Data. Mogelijk denk je hierbij alleen aan wat cijfertjes, maar een groot deel van Vitens’ processen en werkzaamheden zijn op data gebaseerd én hierdoor verbeterd. Vanuit het Vitens Datascience team informeren we je graag over de belangrijke dataprojecten die er binnen Vitens lopen en welke interessante resultaten deze projecten opgeleverd hebben. Wat kunnen we in de praktijk doen met alle informatie de we ophalen? Om inzicht te geven in de wondere wereld van data bij Vitens, komen wij als Datascience team eens per kwartaal met de Kwartaal Kennisdeling (KKD). Ditmaal staan er twee onderwerpen op het programma, die beiden in relatie staan tot het Smart DMA-project.

In de eerste video komt Marten Hutten aan het woord over klantsegmentatie op basis van waterverbruik. De hamvraag: kunnen wij op basis van uurverbruik van klanten iets zeggen over wie onze klant is, en wat hem/haar drijft? Als we dat weten, is het misschien ook mogelijk om de klant te verleiden iets minder water te verbruiken, wat ons weer dichterbij de doelstelling 5% waterbesparing brengt.  

In de tweede video presenteert Mario Maessen over de experimenten waarin de waterstroom binnen dezelfde wijk wordt omgelegd. Door de afsluiters op slimme meters open en dicht te zetten, is het mogelijk om de stroomrichtingen binnen een wijk te beïnvloeden en daarmee ook de verblijftijden te verkorten. Immers, hoe korter het water in de leiding verblijft, hoe beter de kwaliteit, en hoe blijer de klant. In de presentatie zie je hoe dat werkt!

Bekijk de datascience-pagina voor alle presentaties van onze datascientisten en meer!

Volg Ons    

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes op deze website

Bedankt voor het aanmelden!

Gerelateerde artikelen