Luisteren naar de leiding

25 februari 2020

Na een intensieve voorbereiding zijn we op 1 juli 2019 in samenwerking met Wavin en Hifi Engineering Inc. gestart met een pilot waarbij we ruim 600 meter glasvezelkabel in een leiding in Nijmegen hebben ingebracht. In de pilot gaan we onderzoeken of de ingebrachte glasvezelkabel lekkages kan detecteren.
Het idee komt vanuit de olie-industrie in Noord Amerika waarbij olieleidingen worden gemonitord door middel van glasvezelkabels die op een leiding
zijn aangebracht.

De glasvezelkabel wordt zorgvuldig ingebracht in de leiding, waarna die temperatuurveranderingen en trillingen/geluidssignalen kan registreren.
Na kalibratie en categorisering van de ontvangen signalen in een normale situatie zullen we vervolgens kleine en grote lekkages simuleren, zodat we kunnen vaststellen of deze ook daadwerkelijk door Hifi kunnen worden gedetecteerd. De pilot loopt tot en met eind augustus 2019.

Gerelateerde artikelen

Kwartaal Kennisdeling Datascience

Kwartaal Kennisdeling Datascience

Data. Mogelijk denk je hierbij alleen aan wat cijfertjes, maar een groot deel van Vitens’ processen en werkzaamheden zijn op data gebaseerd én hierdoor verbeterd. Vanuit het Vitens Datascience team informeren we je graag over de belangrijke dataprojecten die er binnen...

Lees meer